תמיד אמרו לך שיש לך יד מדהימה במטבח, טעם מיוחד ויצירתיות שאין שנייה לה. אחרי שנים של מחשבות, ניסיונות וקריירות במקומות אחרים, החלטת שדי לך. הגיע הזמן להגשים את החלום ולהאכיל אנשים! הרי יש לך בשורה נפלאה שכולם חייבים לטעום! מכיוון שמדובר בעסק מתחום המזון, רישיון עסק למסעדה הוא אלמנט שבלעדיו מסעדה בישראל לא תוכל לפעול. למעשה, מדובר בעבירה על החוק לכל דבר.
הצעדים הנדרשים להוצאת רישיון עסק למסעדה
כדי להוציא רישיון עסק למסעדה יש להיפגש עם נציג מטעם הרשות המקומית בה המסעדה אמורה לפעול, כדי לקבל ממנו חוות דעת מקצועית על הנכס, המיקום שלו, לקבל אישורים והיתרים ועוד. לאחר בחינת הנכס והרקע שלו, הגיע הזמן לפנות לגורמים ממשלתיים לקבלת אישורים למתן רישיון:
- אישור ממשרד הבריאות – היגיינה, אחסון, הגשת המזן ועוד, כל אלו עוברים בדיקה מדוקדקת ואם אינם עומדים בדרישות עשויים לפגוע בסיכוי לקבל את רישיון העסק. תתבקשו להגיש תוכנית עסקית רעיונית למשרד הבריאות לאישור וחוות דעת.
- אישור מטעם הכבאות – המטרה היא לוודא כי כל דרישות כיבוי האש מתקיימות כסדרן וכהלכתן בתוך המתחם. לאחר ברור כי המקום תקין אפשר להגיש את הבקשה לרשות המקומית, לאחריה יגיע נציג מטעם שירותי הכבאות כדי לוודא שאכן כך, וכי בוצעו במקום סידורי בטיחות הנדרשים לכיבוי אש.
- אישור ממשרד התברואה – העסק חייב להתנהל במסגרת תנאים נאותים מבחינה תברואתית כדי לקבל אישורים כחוק. אלו הוגדרו בחוק לעסקים בתחום המזון המגישים אותו לקהל הרחב.
- אישור משטרתי – מסעדה היא עסק ובו נמצאים בו זמנית אנשים רבים. על כן, משטרת ישראל מחייבת מסעדות לעמוד בדרישות ותקנות במטרה לדאוג לשלום הקהל; יציאת חירום, שילוט, מיגון, זכוכיות ועוד, כל אלו הופכים את העסק למקום נעים ועם זאת, בטיחותי.
עסק בראש שקט
היינו רוצים לספר לך שכדי לפתוח מסעדה צריך בסך הכל לבנות תפריט ולשכור מקום, אבל הבירוקרטיה נמצאת בכל מקום ועלינו לכבד אותה. החדשות הטובות הן, שניתן להוציא רישיון עסק למסעדה בליווי של חברה מקצועית המתמחה בהגשת הניירת, בדיקות ראשוניות ועוד. אל תעשו זאת לבד!