מה חשוב לדעת לפני הגשת תביעות נגד משרד הביטחון?

מה חשוב לדעת לפני הגשת תביעות נגד משרד הביטחון?

אדם שנפגע או חלה במהלך שירות בכוחות הביטחון זכאי לגמלה – קצבה חודשית קבועה או מענק חד-פעמי, וכן להטבות שונות שעשויות להיות משמעותיות מאוד. על-מנת לממש את הזכאות נדרשת הגשת תביעה, וכאן בעמוד תמצאו מידע רלוונטי לגבי הגשת תביעות נגד משרד הביטחון.

מי זכאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון?

החוק מאפשר לכל חייל בסדיר, כולל מי שהיה עריק בזמן הפגיעה, לתבוע את משרד הביטחון. הזכות מוקנית גם לאנשי קבע, בחלק מהמקרים (במקרים אחרים הם מופנים למוסד לביטוח לאומי, וזאת בהתאם לאופי הפגיעה). כמו כן רשאים לתבוע את משרד הביטחון אנשי מילואים שנפגעו תוך כדי שירות מילואים פעיל, שוטרים, עובדי שירות בתי הסוהר, עובדי המוסד והשב"כ וגם עובדי משרד הביטחון עצמו. חשוב להדגיש שגם פגיעות נפשיות מאפשרות הגשת תביעות נגד משרד הביטחון.

הוכחת הזיקה בין הפגיעה לבין הנזק

על-מנת להיות זכאים לגמלה, יש להוכיח קשר סיבתי מובהק בין אירוע שהתרחש במהלך שירות צבאי לבין הפגיעה שממנה סובל האדם, או בין תנאי השירות לבין מחלה שהתפתחה במהלכו. חשוב להציג מסמכים רלוונטיים, ובחלק מהמקרים גם חוות דעת של רופא מומחה. כשיש קשר סיבתי, התובע מוזמן לוועדה רפואית של משרד הביטחון, וזו קובעת את אחוזי הנכות התפקודית.

באילו מקרים ישנה זכאות לקצבה חודשית קבועה

רק מי שנקבעו לו 20% נכות ומעלה יקבל קצבה חודשית קבועה. גובה הקצבה הוא כ-53 ₪ עבור כל אחוז נכות, וכך למשל מי שנקבעו לו 38% נכות יקבל כ-2,000 ₪ מדי חודש. במקרים של פגיעה מהותית בכושר העבודה תיתכן תוספת לסכום הנ"ל, בהתאם למצב המשפחתי של התובע (נשואים מקבלים מעט יותר מרווקים, והורים זכאים לעוד תוספת).

 תביעות נגד משרד הביטחון שבעקבותיהן נקבעים 10% עד 19% מזכות במענק חד-פעמי – בסכום של 57,000-216,000 ₪ (בהתאם לשיעור הנכות).

הגשת תביעות נגד משרד הביטחון בעזרת עורך דין מנוסה

משרד הביטחון מודע לאחריותו לכל אנשי כוחות הביטחון, אולם כמו בכל מערכת גדולה לעיתים ההתנהלות היא נוקשה ואף שרירותית. במקרים אלה מומלץ להסתייע בעורך דין בעל ניסיון בתחום ספציפי כדי לוודא את מימוש הזכויות וקבלת הגמול הכספי הנחוץ. 

הכתבה עזרה לכם?
שתפו ברשתות
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
כתבות נוספות
שאולי תאהבו
דילוג לתוכן